Vertel eens kort over jezelf:  49 jaar, gehuwd met Judith Coevert-Cobelens, 2 lieve kinderen (18 en 20). Hobby’s: Met de caravan op vakantie, korfballen kijken, organiseren van Kermis Ouderkerk voor het Oranjecomité te Ouderkerk.

Wanneer en waarom ben je voor jezelf begonnen? Ik ben op 30 juni 2013 voor mijzelf begonnen. Na een minder leuke periode en een arbeidsbetrekking bij een collega-bedrijf, die ook in de metaal zit, ben ik voor mijzelf begonnen. Het ondernemersbloed heb ik van mijn ouders meegekregen en bleef kriebelen, ook toen ik bij mijn collega werkte.

Als de kans zich dan voordoet om toch voor jezelf te beginnen en je hebt alles goed op een rijtje gezet, kan je 2 dingen doen. Ik koos ervoor om voor mijzelf te gaan beginnen.

Wat vind je belangrijk als ondernemer? Dat je elkaar waardeert. Ik waardeer dat de klant met zijn/haar wensen of problemen bij mij komt omdat men denkt dat ik het misschien wel voor ze kan oplossen. Als je de klant dan mag helpen, doe ik mijn uiterste best om die klant ook te ontzorgen en met een tevreden gevoel en goede oplossing achter te laten.

Waarom ben je uniek voor je klanten? Ik probeer naast mijn klanten te staan en samen naar oplossingen te zoeken voor de uitdaging(en). Ik heb teveel meegemaakt, op allerlei discipline’s in de bouw, dat iedereen er alleen voor zijn bedrijf (werkgever) is in plaats van voor de klant.

Natuurlijk is dat niet super commercieel, daar ben ik mij van bewust. Maar ik merk vaak dat klanten dat meedenken en niet meteen met meerwerkfacturen dreigen erg op prijs stellen.

Is er nieuws over PGH Staal? Ja hoor, het gaat voor de wind. Steeds meer klanten waar wij met Coevert Constructiewerken voor werkte komen stap voor stap weer naar mij toe. Ik wil alleen niet te hard groeien om aandacht en toewijding te kunnen blijven geven.

Wat weten we nog niet over jou/waar kunnen we jou voor wakker maken? Ik ben erg in mijn element op “Onze kermis” in Ouderkerk. Het organiseren, attracties uitzoeken, opbouwen, uitmeten maar ook zeker andere kermissen bezoeken met dit doel is erg leuk maar ook ingewikkeld.

Ook kan je mij wakker maken voor een dagje skieën maar dan wel in de echte sneeuw. Oostenrijk heeft wel mijn voorkeur.

Welke OVOA ondernemer zou jij volgende maand in de SPOTLIGHT willen zetten en waarom?

Hein Compier van H.P.Compier, Hein is mijn voormalige buurjongen. Met Coevert Constructiewerken mochten wij altijd graag en vaak voor Hein en Paul Compier werken, en daarvoor voor hun vaders natuurlijk.

Dit traditionele familiebedrijf maakt mooie dingen.

PGH Staal

Peter Coevert