10 maart 2020

Afgelopen 10 maart waren wij te gast bij het Museum Amstelland alwaar Rob Fijlstra (OVOA-lid) samen met Leo van de Voort een lezing gaf over hun boek ‘Risicovreugde’.

Wij werden meer dan hartelijk ontvangen door de ijverige facilitair ondersteuner van het museum Wouter de Greef en voorzitter Henk van Keulen. Onder het genot van een hapje en drankje verzorgd door Bakkerij Out vertelde Henk in zijn welkomstwoord vol enthousiasme over de toekomstplannen die het museum heeft. Wist u dat er op de gehele vloer van het museum een oude landkaart van de Amstel nabij Ouderkerk wordt gelegd?

Leo en Rob hebben onder toeziend oog van een kleine twintigtal OVOA-leden vol passie uitgelegd wat ‘risicovreugde’ volgens hen inhoud. Aan de hand van talloze voorbeelden van aansprekende (ook beursgenoteerde) bedrijven waaronder Ajax, Ahold, Rabobank en Jumbo lieten zij ons zien hoe zij denken over leidinggeven anno 2020 met de digitale revolutie van afgelopen decennia als gamechanger. Er ontstond een kritische en zeer interactieve houding met het luisterend publiek hetgeen tot het nodige enthousiasme heeft geleidt bij menigeen.

Na afloop was er de mogelijkheid tot netwerken en hadden veel leden extra energie gekregen hun bedrijf voortgang te geven al dan niet met de nieuwe inzichten van die avond.

Middels deze weg willen wij Rob Fijlstra en Leo van de Voort nogmaals danken voor deze mooie inspirerende avond.