5 februari 2020

Ondernemers uit gemeente Ouder-Amstel en Uithoorn die financiële problemen hebben kunnen ook de komende jaren gratis hulp en begeleiding krijgen. Wethouders Axel Boomgaars en Ria Zijlstra en Zuidweg & Partners -gespecialiseerd in schuldhulpverlening bij zelfstandigen- hebben op 16 januari jongstleden een contract ondertekend.

De twee gemeenten hebben na een aanbesteding wederom gekozen voor deze partij met wie zij al jaren samenwerken. Zuidweg & Partners heeft sinds de oprichting in 1994 ruim 40 duizend ondernemers bijgestaan in Nederland.

Wethouder Axel Boomgaars: “Om allerlei redenen kan een succesvolle ondernemer in de financiële problemen komen. Denk aan een scheiding of iemand wordt onverhoopt ziek. Het kan ook ineens slecht gaan met de branche waarin je werkzaam bent. Hoe vroeger je hulp vraagt, hoe groter de kans dat je met het bedrijf nog verder kan. En dat wensen wij natuurlijk iedereen toe.”

Hij vervolgt: “De reden dat wij wederom hebben gekozen om samen te werken met Zuidweg is omdat zij verder kijkt dan alleen de financiële problemen. Spelen er bijvoorbeeld nog andere dingen waar hulp wenselijk is? Ook wordt na een afgerond traject gebeld met de ondernemer om te vragen hoe het gaat. Die persoonlijke benadering is heel belangrijk.”

SAMEN EEN OPLOSSING ZOEKEN Jacqueline Zuidweg, eigenaar van Zuidweg & Partners: “Ondernemers komen gemiddeld pas bij ons aankloppen als de schuld is opgelopen tot 140 duizend euro. Vaak is er een gevoel van schaamte. Jammer en ook niet nodig. Want het kan iedereen overkomen. Ondernemers die achterstanden dreigen te krijgen of schulden hebben waar ze niet meer uitkomen, kunnen bij ons terecht. We gaan vervolgens ons uiterste best doen om samen met de ondernemer en de schuldeisers naar een oplossing te zoeken. Doordat we een contract hebben met de gemeente, worden de kosten voor onze begeleiding geheel vergoed.”

Ondernemers kunnen zich aanmelden via de website van Zuidweg & Partners: www.zuidweg-partners.nl.