De Metropoolregio Amsterdam heeft de nominatie bekend gemaakt voor de bedrijventerreinen die met succes  de schouders hebben gezet onder het verbeteren van de kwaliteit en uitstraling.  In totaal heeft de jury zes locaties genomineerd: Molenkade in Ouder-Amstel, Waarderpolder in Haarlem, Fokker Logistics Park in de Haarlemmermeer, Hembrugterrein in Zaanstad, de Minervahaven in Amsterdam en Campus Diemen Zuid / Holland Park in Diemen.

Leegstand, verloedering en verpaupering bedreigen de kwaliteit van tal van bedrijven- en kantoorlocaties in de Metropoolregio Amsterdam. Al vanaf 2005  spannen tal van partijen zich in om samen te werken aan kwaliteitsverbetering en met succes.

Nominaties
Om dat te vieren vindt binnenkort de uitreiking plaats van een prijs voor zowel het beste herstructureringsproject als voor het beste transformatieproject. Voor beide prijzen heeft de jury nu drie kanshebbers genomineerd. Voor alle genomineerde gebieden geldt dat de jury vindt dat er sprake is van een geslaagde aanpak met aantoonbare effecten. Daarmee zijn de projecten een voorbeeld voor andere gebieden. De jury bestaat uit Jan van Run, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap van Rhijn, CEO van Colliers, en Cor Brandsema, voormalig directeur van het Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen MRA.

Plabeka Event 2015
De twee winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Plabeka Event 2015 dat plaatsvindt op donderdagmiddag 16 april. ‘Plabeka’ staat voor Platform Bedrijven en Kantoren en is tien jaar geleden opgericht om drastisch te snoeien in het gigantische overaanbod aan kantoorlocaties en bedrijventerreinen. Met succes: landelijk geldt Plabeka inmiddels als lichtend voorbeeld.

Jan van Deudekom van Deudekom Transport is blij met de revitalisering van De Molenkade die hij een groot succes noemt. “De kwaliteit van het groen, de frisse aanblik en de nieuwe bewegwijzering geven een veel betere uitstraling. Ook is het terrein nu minder gevoelig voor criminaliteit. Maar de meeste waarde hecht ik aan de verbetering van de verkeerscirculatie en de verkeersveiligheid. Het terrein is nu niet alleen qua aanblik maar zeker ook qua inrichting weer helemaal bij de tijd. Dat is een absolute voorwaarde voor het grote aantal facilitaire, logistieke, warehousing en zero-emissie diensten die wij en onze partner Cargohopper aan op Amsterdam gerichte ondernemers aanbieden. De Molenkade en daarmee ons bedrijf, ligt namelijk heel strategisch aan de Ring en nét buiten de milieuzone. Dat resulteert in een uitstekende bereikbaarheid voor vrachtwagens vanaf de Ring. Er mogen nu zelfs 25,75 meter lange LZV’s bij ons komen. Dat is voor ons voor de komende jaren van cruciaal belang, want ik zie dat steeds meer ondernemers zoals TransMission met haar Cargohopper zoeken naar een goed bereikbare en veilige basis aan de rand van de milieuzone. Deze bedrijven kunnen wij nu dankzij deze upgrade naast een goede standplaats en zero-emissie distributie ook veel bieden in de richting van bijvoorbeeld nog meer voorraadbeheer en andere Value Added Logistic services.”